Je v rukách Hlasu, či Šimečka padne, tvrdí Fico

Predseda vlády Robert Fico odmieta, že ak odvolajú podpredsedu parlamentu Michala Šimečku, tak z neho spravia "politického martýra".

Mimoriadna schôdza, na ktorej má Šutaj Eštok èeli odvolávaniu Robert Fico (zľava), Michal Šimečka. Foto: Martin Baumann/TASR

„Pýtali sme sa predstaviteľov Hlasu, či chcú návrh na odvolanie pána Šimečku podpísať. Vraveli, že to podpisovať nebudú. Uvidíme vo štvrtok, či Hlas otvorí schôdzu alebo nie, bez poslancov za Hlas nemôžeme otvoriť schôdzu, nemáme dosť hlasov,“ povedal Fico s tým, že ak Hlas podporí Šimečku v zotrvaní funkcie, tak ho logicky neodvolajú.

Poznamenal tiež, že predseda Hlasu Matúš Šutaj Eštok „veľmi správne hovorí, že nie je potrebná schôdza, pretože na základe zverejnených údajov, by mal pán Šimečka odstúpiť sám“.

V konečnom dôsledku však priznáva, že je v rukách Hlasu, či líder Progresívneho Slovenska padne alebo nepadne.

Na margo zneužívania verejných peňazí rodinou Michala Šimečku uviedol, že mu neprekáža dotačný systém. „Pripomíname, že nemôžete z toho žiť. Jedna vec je, ak peniaze použijete na realizáciu projektu, ale nie ak aj z tých peňazí platíte svoju činnosť,“ zhodnotil premiér.

Vyjadril sa tiež k údajnému zneužívaniu štátnych príspevkov firmou jeho syna Michala Fica. „Môj syn je konateľom v Agentúre SMER, ktorá spravuje hnuteľný a nehnuteľný majetok Smeru,“ potvrdil a dodal, že zamestnávajú aj zdravotne znevýhodnených ľudí. „Ak je tu nejaký človek, ktorý nemá nohy, pracuje ako invalid, tak každý, kto takéhoto človeka zamestnáva, môže požiadať štát o peniaze na chránenú dielňu.“

(max)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac