Fico: Buď bude predsedom parlamentu Danko, alebo ostane poverený Žiga do konca volebného obdobia

Premiér momentálne nevidí dôvod na rekonštrukciu vlády. Rovnako ako líder SNS Andrej Danko, aj Robert Fico priznáva, že téma nie je uzavretá.

15. schôdza Národnej rady SR Andrej Danko. Foto: Jaroslav Novák/TASR

Líder strany Smer potvrdil, že momentálne chcú vyriešiť konsolidáciu a štátny rozpočet. Až následne sa budú zaoberať postom predsedu Národnej rady.

„My môžeme ísť do voľby len vtedy, ak bude dohoda, že predseda Národnej rady bude zvolený. Ak sa dohodne SNS s Hlasom, že to bude niekto iný, budem to rešpektovať,“ konštatoval s tým, že ultimátum v tejto téme nie je stanovené.

„Pokiaľ ide o predsedu parlamentu, je to riešené tak, ako to predpokladá ústava. A teda je poverený podpredseda parlamentu Peter Žiga. Poviem to jednoducho – buď bude predsedom Danko, alebo Žiga ostane do konca tohto volebného obdobia povereným predsedom.“

Zároveň zdôraznil, že šéfa národniarov považuje za človeka s „dobrou politickou intuíciou“. Rovnako poprel, že bola diskusia o ponuke nejakej vládnej funkcie pre Danka.

(max)


Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac

ECB vo štvrtok znížila úrokové sadzby. V tomto roku to nemusí byť poslednýkrát. Rozhodnutie Európskej centrálnej banky znížiť úrokové sadzby o 25 bázických bodov bolo podľa prezidentky ECB Christine Lagardovej „jednomyseľné“.

prečítať viac

Výška hrubej minimálnej mzdy v budúcom roku je už známa. Oproti roku 2024 poskočí o 66 eur. Pre tých, ktorí ju zarábajú, by malo ísť o dobrú správu. Môže v tom však byť háčik.

prečítať viac

Dôležitý motor slovenského ekonomického rastu je vraj ohrozený. Peniaze z európskych fondov majú mamutí podiel na slovenských verejných investíciách.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac