Svet kryptomien vrátane bitcoinu sa musí vyrovnať s problémom rastového príbehu

Štandard prináša prvú časť pravidelného týždenného prehľadu trhu kryptomien. V dnešnej časti sa zameriame na všeobecný kontext tohto roku v tejto oblasti.

NYSE Grayscale Bitcoin Ilustračné foto: Profimedia.sk

Hoci posledné mesiace nevyzerajú pre kryptomeny príliš priaznivo, najslávnejšia z nich, bitcoin, zaznamenala od začiatku tohto roka pozitívny vývoj. Od 1. januára 2024 si bitcoin pripísal solídnych 28,32 percenta. Druhej najznámejšej kryptomene – Ethereum, sa však už tak nedarilo. Ethereum sa od začiatku roka obchoduje so stratou 1,28 percenta. Ako si vysvetliť tento rozdiel?

Špekulácie na zavedenie spotového ETF

Rastový príbeh bitcoinu je poháňaný dvoma hlavnými faktormi: očakávaním zavedenia spotového ETF a nadchádzajúcim halvingom (rozdelením odmien pre ťažiarov bitcoinu). Pretože efekty halvingu sa prejavia s oneskorením, zameriame sa dnes predovšetkým na zavedenie spotového ETF.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.