Hasiči v Trnavskom kraji mali v noci v súvislosti s počasím 14 výjazdov

Príslušníci Hasičského a záchranného zboru a členovia dobrovoľných hasičských zborov obcí v Trnavskom kraji zasahovali v noci z piatka na sobotu v súvislosti s poveternostnou situáciou celkom 14-krát.

Poplach na sídlisku v Trenčíne: výbuch elektrickej kolobežky spôsobila požiar v bytovke Ilustračná foto. Zdroj: Tomáš Somr

Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trnave Lena Košťálová, odstraňovali popadané stromy z cestných komunikácií, naklonené stromy, ktoré ohrozovali premávku, a odčerpávali vodu.

Celkovo zasahovalo od 18:00 v piatok do 6:00 v sobotu päť príslušníkov Hasičského a záchranného zboru, 40 členov dobrovoľných hasičských zborov miest a obcí a bolo nasadených 11 kusov hasičskej techniky. Išlo o výrazne nižší počet výjazdov hasičov ako v piatok počas dňa. V piatok 13. septembra od 6:00 do 18:00 zasahovali profesionálni aj dobrovoľní hasiči v Trnavskom kraji až 89-krát.

(sita)


Slovenský vodohospodársky podnik (SVP) pobavil v uplynulých dňoch verejnosť fotografiou, ktorú zverejnil na sociálnej sieti. Záber vznikol v Rožňave a zachytáva nie celkom bežnú udalosť. Niekto zo štátnej inštitúcie ju vtipne okomentoval.

prečítať viac