Hnutie Slovensko žiada mimoriadny výbor, spovedať chcú ministra vnútra

Veronika Remišová (Slovensko, Za ľudí, KÚ) na stredajšej tlačovej konferencii uviedla, že rezort vnútra potichu uzatvoril zmluvu na prenájom priestorov, z ktorých v minulom volebnom období musela presťahovať svoje ministerstvo pre nevýhodný nájom.

remišová Veronika Remišová. Foto: Jakub Kotian/TASR

„Zmluvu Šutaj Eštok uzavrel na desať rokov. Zahŕňa kancelárske, skladové priestory aj parkovacie miesta. A daňových poplatníkov tento kšeft vyjde na 13,6 milióna eur,“ uviedla s tým, že peniaze idú firme spájanej s obžalovaným konkurzným právnikom Zoroslavom Kollárom.

Remišová žiada, aby minister vysvetlil priebeh výberového procesu. „Vyzývame ministra vnútra, aby občanom Slovenska riadne vysvetlil, ako sa k tejto zmluve dostali, ako sa dostali k takýmto cenám a ako je možné, že milióny eur opäť potečú k tej istej skupine ľudí,“ skonštatovala.

Zaujíma ich tiež verejné obstarávanie hasičských áut. Firma, ktorá obstarávanie vyhrala, nemala podľa Remišovej kolegu Gábora Grendela v minulosti žiadne tržby a v predmete činnosti nemala pôvodne žiadne aktivity súvisiace s automobilovou technikou.

Zasadnutie brannobezpečnostného výboru chce iniciovať aj jeho členka Andrea Turčanová (KDH). Od Šutaja Eštoka chce vysvetlenie okolností „porušenia zákona pri reorganizácii Národnej kriminálnej agentúry (NAKA) a porušenia zákona pri vydávaní služobných rozkazov policajtov“.

NAKA od septembra nahradili Úrad boja proti organizovanej kriminalite a ďalšie dva útvary. Zmeny sú súčasťou širšej reorganizácie polície. Policajný zbor deklaruje, že pri reorganizácii NAKA postupoval podľa zákona.

(tasr)


V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac