Stoltenberg vyhlásil, že zvýšenie vojenskej pomoci Ukrajine je kľúčom k ukončeniu vojny.

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg zdôraznil, že hoci najrýchlejší spôsob, ako vojnu ukončiť, by bola kapitulácia Ukrajiny, takýto krok by neznamenal mier, ale ruskú okupáciu.

V Prahe pokraèuje neformálne stretnutie šéfov diplomacií krajín NATO Jens Stoltenberg. Foto: TASR/AP

Stoltenberg uviedol, že ruský prezident Vladimir Putin stále verí, že môže dosiahnuť svoje ciele vojenskou silou a spolieha sa na to, že Západ postupne prestane podporovať Ukrajinu, informuje Ukrajinska Pravda.

Tvrdí, že zvýšenie a dlhodobá vojenská podpora Ukrajine môže prinútiť Putina prehodnotiť svoje plány na ovládnutie ukrajinských území silou. „Čím viac zbraní dokážeme Ukrajine poskytnúť, tým väčšia je šanca na dosiahnutie mieru a skoré ukončenie vojny,“ povedal generálny tajomník.

Stoltenberg tiež kritizoval Putinove varovania o „červených líniách“ a pripomenul, ako Rusi údajne zavádzali zástupcov NATO ešte pred začiatkom rozsiahlej invázie na Ukrajinu.

(mm)


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok