Ukrajinci vraj zastavili ruskú protiofenzívu v Kursku

Ukrajinské sily hlásia úspech pri zastavení ruskej protiofenzívy v Kurskej oblasti, na západe Ruska, oznámil hovorca regionálneho velenia ukrajinských síl Oleksij Dmytraškivskyj. 

Snímka obrazovky 2024-08-14 o 7.15.26 Kolóna ruských armádnych vozidiel sa presúva do Sudžanského okresu v Kurskej oblasti. Foto: TASR/AP

Ukrajina začala prekvapivý útok do tejto oblasti začiatkom augusta a podľa médií ruské sily nedosiahli významné výsledky, aj napriek snahám o protiofenzívu.

„Rusi sa pokúšali útočiť po krídlach, ale boli zastavení. Situácia je stabilizovaná a dnes máme všetko pod kontrolou,“ povedal Dmytraškivskyj. Podľa neho sa na území kontrolovanom Ukrajinou nachádza niekoľko tisíc civilistov, pričom najmenej 23 z nich prišlo o život počas ruského bombardovania, referuje portál France24.

Rusko vo svojom komuniké uviedlo, že jeho sily pokračujú v niektorých častiach Kurskej oblasti v ofenzíve, zatiaľ čo v iných odrazili ukrajinské útoky. 

(mm)


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok