Izraelské útoky zasiahli 30 odpaľovacích zariadení Hizballáhu, tvrdí Libanon

Izraelská armáda obnovila útoky na Libanon v čase vyhrotenej situácie v dôsledku dvoch vĺn koordinovaných výbuchov osobných komunikačných zariadení v tejto krajine, ktoré sa pripisujú Izraelu.

Israel_Palestinians_Lebanon725595 Dym stúpa v severnom Izraeli po raketovom útoku z Libanonu, štvrtok 19. septembra 2024. Foto: TASR/AP

Izraelská armáda vo štvrtok večer uviedla, že zasiahla približne 30 zariadení na odpaľovanie rakiet používaných libanonským hnutím Hizballáh. Izraelské vzdušné sily okrem toho zaútočili na „teroristickú infraštruktúru“ a úkryt s muníciou na juhu Libanonu, pričom delostrelectvo ostreľovalo oblasť Nakúra.

Vo štvrtok pritom išlo o druhú sériu izraelských útokov zo vzduchu.

Libanonské zdroje z prostredia bezpečnosti hlásili intenzívne útoky zo vzduchu. V rámci 20-minútového intervalu zaznamenali útoky na približne 70 cieľov.

Situácia po výbuchoch komunikačných zariadení v Libanone vyvolala obavy z možnej pozemnej ofenzívy Izraela na juh susednej krajiny, keďže Izrael vyjadril zámer vytlačiť Hizballáh z pohraničných oblastí a zaistiť bezpečnosť svojich občanov na severe svojho územia.

(tasr)


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok