Obvinili lekára, ktorý mal pri operácii očí spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví

Polícia obvinila 51-ročného lekára I. Ď., ktorý mal dvom pacientom spôsobiť ťažkú ujmu na zdraví nesprávne vykonanou operáciou očí.

412757602_686276490298830_5138096473358085917_n Ilustračný záber. Foto: HNsP Trstená

Lekár sa týmto dopustil trestného činu, za ktorý mu pri preukázaní viny pred súdom hrozí trest odňatia slobody na šesť mesiacov až dva roky. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti.

Počas operačného zákroku prvému pacientovi nesprávne implantoval dve umelé vnútro-očné šošovky, následkom toho mal pacient po zákroku závažné komplikácie so zrakom. S pretrvávajúcimi komplikáciami s očami bol nútený po krátkom čase od zákroku vyhľadať inú odbornú pomoc,“ ozrejmila polícia.

V tom istom roku podľa polície implantoval lekár ďalšiemu pacientovi obe šošovky síce správne, no pochybil vo výpočte hodnoty implantovanej šošovky a v zdravotnej dokumentácii zapísal iný zákrok, ako bol vykonaný. „Práve pre túto chybu a následné zlé hojenie očí po zákroku musel pacient opäť podstúpiť operáciu na jej odstránenie. Zanedbaná pooperačná starostlivosť po druhej operácii prinútila pacienta, aby vyhľadal inú odbornú pomoc,“ vysvetlila.

V rámci vyšetrovania polícia preverila viacero prípadov siahajúcich až do roku 2019 s viacerými operatérmi s podobným modus operandi. „Aj v týchto prípadoch sú v súčasnosti vykonávané úkony smerujúce k objasneniu týchto skutkov,“ doplnila polícia.

(tasr)


Dlhé čakanie sa skončilo. Investori čakali viac ako štyri roky, šesť mesiacov a tri dni, kým americký Federálny rezervný systém začne znižovať úrokové sadzby.
Prejsť na článok