Pre Národný pochod za život v Košiciach treba počítať s dopravnými obmedzeniami

V metropole východu sa dnes 22. septembra uskutoční Národní pochod za život, pričom viaceré ulice, ktorými bude prechádzať, teda Hlavná, Alžbetina, Šrobárová, Kuzmányho a Hviezdoslavova budú od 9:00 postupne uzatvárané.

Národný pochod za život v Bratislave Národný pochod za život v Bratislave 20. septembra 2015. Foto: Štefan Puškáš/Tasr

Na hlavných križovatkách bude dopravu riadiť polícia, tá bude môcť zároveň určiť individuálne výnimky zo zákazu vstupu. „Moyzesova ulica bude vyhradená výlučne pre autobusy návštevníkov, pričom na základe usmernenia polície bude na tejto ulici zabezpečené aj parkovanie autobusov,“ upozorňuje samospráva.

MHD by približne do 14:00 mala fungovať v normálnom režime. Následne od 14:00 do približne 17:00 by mala byť prerušená električková doprava na uliciach Kuzmányho a Hviezdoslavovej. „V čase od 14:00 hod. do uvoľnenia Moyzesovej ulice bude vylúčená autobusová doprava cez Moyzesovu ulicu,“ dopĺňa mesto Košice.

Na zmeny v MHD upozorňuje aj Dopravný podnik mesta Košice (DPMK). Pochod zasiahne do premávky električiek číslo 1, 2, 4, 6, 7, 9 a R3. Väčšina z nich bude premávať po náhradných trasách, s výnimkou liniek jeden a dva. Linku jeden nahradí linka číslo tri, ktorá bude jazdiť na trase medzi sídliskom Nad jazerom a Staničným námestím, a ktorá bude premávať v desaťminútovom intervale. Namiesto linky číslo dva zas bude jazdiť náhradná linka X, a to medzi zastávkami Bocatiova a Havlíčkova.

Zmeny sa dotknú aj autobusových liniek, a to čísel 12, 13, 17, 19 a 36, ktoré budú odklonené na náhradné trasy. DPMK upozornil, že obmedzenia na autobusových linkách potrvajú približne do 19:00. Podrobné informácie, ako aj prepravný poriadok náhradnej linky X, sú dostupné na webe i sociálnych sieťach DPMK.

(sita)


Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok