Poškodený most v banskobystrickej mestskej časti Kremnička zbúrali

V súčasnosti odvážajú zvyšnú suť s tým, že o prejazdnosti rýchlostnej cesty R1 a cesty I/69 bude samospráva informovať v priebehu dnešného dňa.

Most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli Most ponad R1 pri vstupe do Banskej Bystrice pre havarijný stav uzavreli: Foto: Ján Krošlák/TASR

Most uzavreli pre havarijný stav a spolu s ním aj úsek rýchlostnej cesty R1 pod ním, informovala o tom hovorkyňa primátora Banskej Bystrice Zdenka Marhefková.

Hovorkyňa dodala, že v sobotu (21.9.) v nočných hodinách sa podarilo odstrániť aj krajnú časť mosta a druhý pilier mostnej konštrukcie. „Zatiaľ čo pracujú na odvezení zvyšnej sute, postupne začínajú aj s čistením vozovky,“ spomenula s tým, že Národná diaľničná spoločnosť následne osadí zvodidlá a ďalšie bezpečnostné prvky. Priblížila, že v priebehu nedele samospráva uvedie, kedy budú prejazdné Zvolenská cesta, rýchlostná cesta R1, ako aj cesta I/69.

Demolovať most začali v sobotu (21.9.) v skorých ranných hodinách. O búracie práce v celkovej sume 231-tisíc eur s DPH sa starala spoločnosť Metrostav Slovakia.

(tasr)


Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok