Biskup Forgáč: Veľmi si prajem, aby Národný pochod za život prispel k citlivejšej spoločnosti

"Má to byť nenásilným, ale zároveň jasným, počuteľným a transparentným spôsobom vyjadrené, že nám záleží na otázkach života, jeho ochrane od vzniku pod srdcom mamy až po prirodzenú smrť," hovorí pre Štandard košický pomocný biskup Marek Forgáč.

ffjjfjfjf Na snímke zľava hlavný koordinátor Národného pochodu za život Dušan Škurla, košický pomocný biskup Marek Forgáč, hovorca Národného pochodu za život Patrik Daniška, organizátori podujatia Gabriel Tutoky a Ondrej Bolna počas tlačovej konferencie Košickej arcidiecézy k aktuálnym organizačným informáciám pre účastníkov Národného pochodu za život v Košiciach v stredu 18. septembra 2024. Foto: TASR/František Iván

Biskup Forgáč si taktiež praje, aby sme boli ako spoločnosť vnímavejší na otázky ochrany života.

Štandard sa pýtal aj na to, akú účasť na pochode v metropole východu očakávať. Biskup tvrdí, že je sám zvedavý.

„Sústredili sme sa spolu s organizátormi na čísla, ktoré boli počas predchádzajúcich pochodov, určite bude veľa ľudí, ale myslím si, že koľkokoľvek by bolo, už len to, že pochod je tu, že sa ho podarilo zorganizovať, je úspech,“ podotýka.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok