Ruský útok spôsobil výpadky dodávok energie v Poltavskej oblasti

Desiatky domácností v ukrajinskej Poltavskej oblasti zostali bez dodávok elektrickej energie po nočnom ruskom dronovom útoku. Oznámil to v nedeľu tamojší oblastný gubernátor Filip Pronin.

Russian Bear 'H' Aircraft Strategický bombardér Tupolev Tu-95, ilustračný obrázok. Foto: Wikipedia

Úrady v súčasnosti pracujú na obnovení dodávok energií pre odberateľov. Pri ruskom útoku našťastie neutrpel nikto zranenia, doplnil Pronin na sociálnej sieti Telegram.

Ukrajinská protivzdušná obrana v nedeľu ráno hlásila, že zneškodnila 71 z 80 ruských dronov. Ďalších šesť sa podarilo odkloniť z kurzu vďaka prostriedkom elektronického boja.

Rusko v nedeľu zase hlásilo, že v dôsledku ukrajinského dronového útoku v Ruskom ovládanej časti Luhanskej oblasti na východe Ukrajiny zahynul hasič. Podľa ruského ministerstva pre mimoriadne situácie explodovala nálož dronu, keď 33-ročný hasič Viačeslav Glazunov spolu s kolegami hasil v Novoajdarskom okrese požiar, ktorý vypukol po páde dronu. Jeho dvaja kolegovia utrpeli v dôsledku výbuchu zranenia, cituje ruský rezort agentúra Reuters.

(tasr, dpa, reuters)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok