Ľudí podľa opozičného poslanca čaká drahota a firmy rast nákladov, tvrdí Viskupič

V diskusnej relácii O 5 minút 12 STVR to skonštatoval opozičný poslanec Marián Viskupič (SaS). Ako ďalej povedal, dôvodom je, že vláda práve na firmy a občanov preniesla väčšinu váhy konsolidácie verejných financií.

15. schôdza Národnej rady SR Marián Viskupič. Foto: Pavol Zachar/TASR

Vládny návrh konsolidácie v tejto súvislosti Viskupič označil za toxický koktejl, ktorý neprináša žiadne rastové impulzy.

„Ekonomika, ktorá nerastie, je ekonomika v problémoch a potom sú aj verejné financie v problémoch,“ zdôraznil poslanec. Ako ďalej povedal, Slovensko je životne závislé od zahraničných investícií, tie sem však pre vládnu politiku neprídu. „Toto spôsobí, že z nás bude skanzen, Slovensko bude stagnovať,“ uviedol Viskupič.

Doplnil, že správnym riešením by bolo, keby vláda šetrila na sebe. „Štát má 14,5 miliardy výdavkov na budúci rok na verejných zamestnancov, čiže tam treba určite škrtať,“ dodal Viskupič.

Minister financií Ladislav Kamenický (Smer) v tejto súvislosti vyhlásil, že sociálno-demokratické vlády musia vždy konsolidovať verejné financie po vládach pravice. „Táto konsolidácia sa nedá urobiť za rok. Tá situácia, do ktorej sme sa dostali, je strašná, tak musíme to robiť postupne,“ skonštatoval Kamenický.

(sita)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok