Dolinková kritizuje Danka za klamstvá o rezorte zdravotníctva, ktorému podľa nej nerozumie

Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas) sa ohradzuje voči údajným klamstvám predsedu SNS Andreja Danka, ktorý má podľa ministerky zjavne absolútne skreslené a čiastkové informácie o fungovaní rezortu zdravotníctva, ktorému nerozumie.

TK ministerky zdravotníctva SR Z. Dolinkovej k aktuálnej situácii v súvislosti s výstavbou novej Univerzitnej nemocnice v Martine Zuzana Dolinková. Foto: Jakub Kotian/TASR

Uviedla to v reakcii na Dankove výroky v diskusnej relácii V politike spravodajskej televízie TA3. Danko v relácii mimo iného povedal, že minister financií Ladislav Kamenický sa nevie dostať do účtovných dokladov Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

„Tvrdenie, že ministerstvo financií sa nevie dostať k účtovným dokladom VšZP je nepravdivé, nakoľko na návrh ministerstva zdravotníctva má ministerstvo financií pozíciu člena v Dozornej rade VšZP,“ zdôraznila Dolinková.

Danko v relácii takisto povedal, že ministerka „nedokázala za rok nastaviť komunikáciu so súkromným sektorom, ktorý dokončil Nemocnicu Bory, kým my nevieme, kde postavíme novú štátnu nemocnicu“. Podľa Dolinkovej však rezort kontinuálne pokračuje v príprave materiálov na jej výstavbu vo vládou schválenej lokalite Ružinov.

„Je poľutovaniahodné, že mylné a klamlivé informácie prichádzajú od koaličného partnera. Opakovane deklarujem, že som kedykoľvek pripravená pánovi Dankovi vysvetliť, čo je pravda a čo lož,“ vyhlásila ministerka. Doplnila však, že na dialóg treba minimálne dvoch a súčasne treba aj počúvať relevantné argumenty, nielen zaujaté klamstvá a polopravdy od tých, ktorí nie sú vo vedení rezortu zdravotníctva.

(sita)


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
Ako sa konsolidačný balík dotkne slovenskej ekonomiky. Už teraz je jasné, že negatívne ovplyvní peňaženky všetkých občanov.
Prejsť na článok
Košicami sa v roku 2018 rozšírila správa, že na KVP postavia špičkové futbalové ihrisko s umelou trávou. Domáci boli nadšení, verili, že sa na ňom vyžijú neobmedzene. Komentáre na sociálnej sieti o tom, ako je…
Prejsť na článok