Matovičovci prišli na rokovanie parlamentu v tričkách s nápismi, Andrej Danko ich za to chcel vykázať

Poslanci hnutia Slovensko prišli na rokovanie Národnej rady v červených tričkách s nápismi „Zvýšili sebe platy, ľuďom dane“.

460954923_10229148701674621_5848684585365331156_n Poslanci hnutia Slovensko v červených tričkách s nápisom pred budovou Národnej rady

Podpredseda parlamentu Andrej Danko (SNS), ktorý rokovaniu predsedal, ich za to chcel vykázať zo sály. Informoval o tom hovorca hnutia Matúš Bystriansky. „Rokovací poriadok vylučuje vnášanie predmetov s politickou reklamou do sály NR SR. Predmetné tričká však nie sú politickou reklamou na žiadne konkrétne politické hnutie či stranu,“ uviedol.

Hnutie Slovensko tiež poukázalo, že sa nezúčastnilo na stretnutí s predsedom vlády Robertom Ficom (Smer-S), ktoré sa týkalo konsolidačných opatrení, a na ktorom sa spomedzi pozvaných opozičných lídrov zúčastnili Michal Šimečka (PS) a Milan Majerský (KDH). Politický subjekt uviedol, že chce bojovať proti ožobračovaniu ľudí, a to aj tým, že bude poukazovať na „na fakty a pravdu o tom, čo robí vládna koalícia“.

„Dankovi prekážali Horalky v pléne NR SR, ale alkohol už nie. Teraz mu prekážajú tieto naše tričká, na ktorých nie je žiadna politická reklama, len holá pravda o vládnej koalícii, teda aj o ňom. Preto sú preňho neprijateľné a vymýšľa spôsob, ako by sa vyhol pohľadu do tohto zrkadla,“ myslí si predseda hnutia Igor Matovič.

(sita)


Pochybenie zdravotníckeho personálu či spoplatnenie druhej sprevádzajúcej osoby pri pôrode. Ako sa k tomu stavajú pôrodnice v Bratislave? Pri výbere zariadenia sú relevantné aj skúsenosti tehotných žien.
Prejsť na článok
Veľká voda ohrozuje juh Slovenska. Zatopené sú lodenice v Komárne aj niektoré objekty v blízkosti Dunaja a Váhu. Obec Chľaba v okrese Nové Zámky je aj naďalej odrezaná od sveta. Pomoc jej poskytuje armáda aj…
Prejsť na článok
Predsedov samosprávnych krajov pobúrili slová ministra životného prostredia Tomáša Tarabu, ktorý na margo žúp povedal, že sú to najzbytočnejšie inštitúcie na Slovensku, ktoré nevedia nič robiť a sú to len poštári. Podľa predsedov VÚC župy…
Prejsť na článok