Izrael by mohol spustiť pozemnú inváziu do Libanonu. Sme pripravení, hlási Hizballáh

Z konfliktu medzi Izraelom a militantným hnutím Hizballáh by sa čoskoro mohla stať tretia libanonská vojna. Na oboch stranách konfliktu pribúdajú vyjadrenia o pozemnej invázii do tejto blízkovýchodnej krajiny.

Israeli army soldiers and tanks gather in northern Israel Izraelskí vojaci s tankami sa zhromažďujú na neznámom mieste v severnom Izraeli, 27. septembra 2024. Foto: ATEF SAFADI / EPA / Profimedia

Konflikt medzi Izraelom a militantným hnutím Hizballáh by čoskoro mohol prerásť do veľkej pozemnej ofenzívy do Libanonu. Jej začiatok podľa denníka Times of Israel (TOI) dôrazne naznačil izraelský minister obrany Joav Gallant.

„Odstránenie [lídra Hizballáhu Hasana, pozn. red.] Nasralláha je veľmi dôležitým krokom, ale nie je to všetko. Využijeme všetky schopnosti, ktoré máme,“ povedal Gallant vojakom 188. obrnenej brigády a pešej brigády Golani v severnom Izraeli.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Po kliknutí na tlačidlo Registrovať sa Vám bude na uvedenú e-mailovú adresu doručená správa s odkazom pre dokončenie procesu registrácie. Kliknutím na odkaz v zaslanej správe vyjadríte súhlas so Všeobecnými obchodnými podmienkami Prémiového Obsahu a potvrdíte, oboznámenie sa s Podmienkami k ochrane súkromia.