Šutaj Eštok odsúdil vtip humoristu, že si "nevieme zastreliť ani vlastného premiéra"

Minister vnútra a predseda strany Hlas Matúš Šutaj Eštok viac ako štyri mesiace od spáchania atentátu na premiéra Roberta Fica (Smer) informoval o šírení nenávisti na sociálnych sieťach.

povodne 5 V popredí minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas). Foto: TASR / Jaroslav Novák

Šutaj Eštok počas štvrtkovej tlačovej konferencie povedal, že výzva opozície na sto dní pokoja po atentáte na predsedu vlády vydržala niekoľko dní.

„S tým, ako sa postupne zlepšoval zdravotný stav premiéra, aj vďaka tomu v akej fyzickej a psychickej konštrukcii je, sme boli svedkami zľahčovania samotného trestného činu,“ konštatoval.

Zdôraznil, že mnohí začali tiež spochybňovať udalosť a konšpirovať, že k žiadnemu atentátu nedošlo a bolo to len „narafičené“.

„Ja som bol aj s premiérom v nemocnici, videl som zranenia, ako aj krv, ktorá z týchto zranení tiekla. Je to odkaz pre všetkých, ktorí si myslia, že išlo o kamufláž či inscenáciu,“ dodal.

Apeluje preto na spoločnosť. Poukázal napríklad na obvineného muža, u ktorého počas domovej prehliadky našli mnohé predmety šíriace nenávisť, ako aj tabuľu s fotkami generálneho prokurátora či mnohých predstaviteľov strany Smer. „Na YouTube povedal, že ‚podľa mňa Cintula ho zle trafil, mal ho trafiť do čela‘. Je to jasný podporovateľ opozície,“ domnieva sa Šutaj Eštok.

Síce nie v trestnoprávnej rovine, ale morálnej podľa neho nie je v poriadku ani vystúpenie stand-up humoristu zo Silných rečí, ktorého vtipom na účet premiéra sa smialo publikum.

„Humorista hovoril o tom, ako si ‚nevieme zastreliť ani vlastného premiéra‘ a ‚aká krajina, taký Kennedy‘. Mne to nepríde zábavné,“ poznamenal s dôvetkom, že od spáchania atentátu bolo vznesených už 35 obvinení pre schvaľovanie trestného činu, 11 návrhov na podanie obžaloby a sedem skutkov bolo postúpených na prerokovanie ako priestupok či iný správny delikt. Celkovo 44-krát odmietli trestné oznámenie.

(max)


Rastúce ceny vstupného do akvaparkov hrozia úbytkom návštevníkov a tržieb, čo môže viesť k finančným problémom prevádzkovateľov.
Prejsť na článok
Tomáš z Hlasu-SD varoval pred hlasovaním bez koaličnej dohody a navrhuje 100 miliónov eur na pomoc domácnostiam s vysokými cenami energií.
Prejsť na článok
Takmer 6,4 milióna voličov sa zúčastní volieb v Rakúsku, kde FPÖ dominuje prieskumom s 27 % a migrácia je hlavnou témou.
Prejsť na článok
Podpredseda Demokratov vyhlásil, že petícia je jedinou demokratickou cestou na skrátenie volebného obdobia vlády Roberta Fica.
Prejsť na článok
Izraelské útoky na Hizballáh v Libanone pokračujú, pričom zahynuli kľúčoví lídri vrátane Nabíla Kaúka a Alího Karakího, pričom počet obetí presahuje 700.
Prejsť na článok
Sýrčan v Essene zapálil obytné domy a napadol ľudí s mačetou, pričom 31 osôb bolo zranených, vrátane dvoch vážne zranených detí.
Prejsť na článok
Rekonštrukcia starého mosta v Trenčíne je naplánovaná, no nový Orechovský most sa začne stavať až po schválení potrebných dokumentov.
Prejsť na článok
Klimatická politika EÚ čelí kritike, keď sa zvyšuje povedomie o nákladoch a nepresnostiach predpovedí, čo vyvoláva otázky o jej efektívnosti.
Prejsť na článok
Huliak ospravedlnil svoje kontroverzné vyjadrenia, pričom zdôraznil, že bude naďalej obhajovať svoje názory na ochranu života.
Prejsť na článok
Bayern ukázal silný výkon proti Leverkusenu, no nedokázal získať víťazstvo, čo svedčí o ich zlepšení a ambíciách v aktuálnej sezóne.
Prejsť na článok