Hnutie Sme rodina sa podľa Kollára pripravuje na návrat do veľkej politiky

Za kľúčový problém volebného obdobia 2020 - 2023, keď bolo hnutie Sme rodina vo vláde, považuje extrémne zlé vzťahy medzi Richardom Sulíkom a Igorom Matovičom.

kollár Boris Kollár. Foto: Martin Baumann/TASR

Hnutie Sme rodina po prehratých parlamentných voľbách potrebovalo čas na konsolidáciu, a keďže nemalo reálnu šancu presadiť svojho prezidentského kandidáta alebo postúpiť do europarlamentu, dvoje nasledujúce voľby vynechalo. Aktuálne však pripravuje nový expertný tím a doplňuje regionálne štruktúry, aby mohlo vstúpiť do boja o návrat do Národnej rady (NR) SR. V TASR TV to povedal predseda hnutia Boris Kollár.

Jednotlivé osobnosti expertného tímu chce Kollár predstavovať postupne v nasledujúcich mesiacoch. „Rozhodne sa chceme vrátiť do parlamentu v roku 2027, ak sa táto vláda nerozpadne skôr. Čo si myslím, že je vysoko pravdepodobné, keď sa pozerám na chaos v koalícii,“ povedal Kollár.

Na otázku, prečo doteraz nestojí ani jeden štátny byt s regulovaným nájomným, hoci ich výstavba bola ťažiskovou témou hnutia Sme rodina, Kollár odpovedal, že legislatívne je všetko pripravené tak, aby sa projekt mohol spustiť.

Kollár dúfa, že sa výstavby nájomných bytov, možno po nejakých úpravách, chytí aktuálna vládna koalícia. „Hlavne nech sa začne stavať a ľudia majú byty,“ povedal. Dodal, že keď začínal s prípravou projektu, mali mladí ľudia problém zohnať hypotéku na dvojizbový byt, dnes je však problémom často už aj garsónka.

(tasr)