Festival Hanusove dni sa už po desiatykrát vracia do Košíc

Téma festivalu je „Kresťanská kultúra“, ktorá plynule nadväzuje na rovnakú tému tohtoročných Bratislavských Hanusových dní. Cieľom podujatia je hľadanie Pravdy. Organizátori veria, že tá sa dá nájsť jedine diskusiou a vypočutím rôznych názorov.

Mailchimp - KAN 3 Hanusove dni. Foto: Archív/Spoločenstvo Ladislava Hanusa

Čo je to kresťanská kultúra? Potrebujeme ju? Tvoríme ju? Aj tieto otázky sú témou tohtoročného Festivalu Hanusove dni, ktorý sa uskutoční v priestoroch Teologickej fakulty KU v Košiciach 22. – 24. októbra.

Veľkú časť podujatí bude tvoriť priestor na (polemické) otázky od obecenstva. Organizátori si pre účastníkov pripravili niekoľko podnetných diskusií a prednášok.

Hanusove dni. Foto: Hanusove dni

Na Konzervatívnom Fóre bude témou ako dosiahnuť, aby mal na Slovensku každý človek slobodu narodiť sa. Medzi hosťami budú politici, zástupcovia občianskej spoločnosti, medzi inými i vladyka Cyril Vasiľ. 

Súčasťou programu je taktiež interaktívna hudobno-vizuálna prednáška poprednej slovenskej odborníčky na C. S. Lewisa Evy Baloghovej  s názvom  C.S. Lewis: Z ateistu kresťanom Ako tvorba, imaginácia a príbeh môžu priviesť k Bohu. Prednáška bude spojená s dramatizáciou slávnej konverzácie Lewisa s J. R. R. Tolkienom v podaní hercov Spišského divadla.

Hanusove dni. Foto: Hanusove dni

V diskusii bývalého ministra školstva, IT špecialistu a odborníčky na nebezpečenstvá pornografie pre mladých ľudí budú hľadať diskutéri spolu s účastníkmi odpoveď, ako na školách zachovať zdravé, bezpečné a vzdelávaniu prospešné prostredie pre mladých ľudí.

Celý program aj všetky typy vstupeniek nájdete na khd.sk

(let)


Žaloba predsedu vlády Róberta Fica voči šéfredaktorovi portálu Aktuality.sk Petrovi Bárdymu a vydavateľstvu Ringier Slovakia Media, s. r. o., pôsobí v kontexte namietaných skutočností skutočne zvláštne. Premiérovi sa nepáči, že kniha obsahuje jeho fotografiu vyhotovenú v…
Prejsť na článok
Zavádzanie opatrení proti korupcii a obavy zo strany európskych orgánov vyzerajú ako dvojitý meter po tom, ako odmietajú vidieť vlastné zlyhania. Vo verejnosti aj vďaka podobným odporúčaniam dlhodobo prevláda pocit neriešenia veľkých korupčných prípadov, ktoré…
Prejsť na článok
Mnohé samosprávy sa už dávnejšie podujali na triedený zber odevov. Netušili vtedy, že v roku 2025 bude nariadené vo všetkých krajinách EÚ triedenie textilu. Aktuálne obce a mestá žijú prípravou na túto povinnosť.
Prejsť na článok