Hlas podporuje myšlienku viacerých volebných obvodov

V Liptovskom Mikuláši sa konala programová konferencia strany Hlas SD pod vedením ministra vnútra SR a šéfa strany Matúša Šutaja Eštoka. Medzi hlavné body ich budúceho pôsobenia zaradili bezpečie a pomoc regiónom.

463474680_18034435271263281_4662799817095664380_n Programová schôdza strany Hlas SD FOTO: FB

Eštok upozornil, že všetky služby štátu musia byť dostupné v každom regióne na Slovensku. Zároveň prezentoval programovú ponuku strany na najbližšie obdobie, ktorej prioritami je spravodlivejší volebný systém so silnejším regionálnym zastúpením, viac bezpečnosti a viac sociálnej starostlivosti.

„Úlohou strany Hlas je poskytnúť ľuďom prostredie, v ktorom sa cítia komfortne, vedia, že majú kde bývať, majú dobrú prácu s adekvátnym ohodnotením a ich deti dostanú kvalitné vzdelanie pre budúci kariérny rast,“ píše strana na svojom Facebooku.

Hlas zároveň deklaroval, že chcú vrátiť moc späť do rúk ľuďom. Za týmto účelom budú presadzovať nový volebný systém. Slovensko by podľa nich malo byť vo voľbách rozdelené na viacero regiónov. Chcú tým zabezpečiť to, že do parlamentu zasadnú ľudia, ktorí poznajú reálny život obyvateľov v rôznych častiach Slovenska.

(mja)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok