Chameneí odkazuje, že Hamas je živý a taký zostane

Najvyšší iránsky duchovný vodca ajatolláh Alí Chameneí po tom, ako zomrel Jahjá Sinwár, burcuje Hamas k odporu a zároveň pripomína Sinwárove skutky.

ajatolláh Alí Chameneí poprel podiel Teheránu na útoku na Izrael

Sinwár bol architektom invázie a masakru na juhu Izraela 7. októbra 2023, keď približne 3-tisíc teroristov pod vedením Hamasu vtrhlo do Izraela a zabilo približne 1,2 tisíca ľudí.

„Jeho strata je pre odboj určite veľmi bolestivá, ale mučeníctvom Sinwára sa to vôbec neskončí,“ povedal Chameneí.

„Hamas je živý a zostane živý,“ povedal vo vyhlásení. Sinwár „bol žiarivou postavou odporu a boja“, povedal Chameneí vo svojom prvom vyjadrení o Sinwarovi od jeho stredajšieho zabitia. Irán je hlavným podporovateľom Hamasu.

„S neochvejným odhodlaním sa postavil proti krutému a agresívnemu nepriateľovi a taktne a odvážne mu uštedril facku,“ dodal na záver.

(mja)


Trestné oznámenie podané Inštitútom ľudských práv na Zuzanu Ťapákovu pre cenzúru bude odmietnuté. Iba veľmi zriedka možno takto pevne prejudikovať postup polície, no v tomto prípade mimovládna organizácia ukazuje absurdnú neznalosť práva. Viac v článku.
Prejsť na článok
Rozsiahla korupčná trestná činnosť a množstvo obvinení by pre páchateľa malo prirodzene znamenať dlhoročné väzenie. V prípade Františka Imreczeho prokurátorovi stačilo uloženie peňažného trestu a zrušenie siedmich obvinení výmenou za jeho svedectvá. Viac v článku.
Prejsť na článok