Tajomný hranol z Utahu zmizol. Zrejme ho ukradli

Pamätníček na mieste kovového hranolu v Utahu. Foto: Reprofoto/Twitter Pamätníček na mieste kovového hranolu v Utahu. Foto: Reprofoto/Twitter

Kovový úkaz hlboko v púšti v americkom štáte Utah sa vyparil. Podľa svedectva dvojice turistov ho zrejme niekto ukradol. Na jeho bývalom mieste teraz vyrástol malý pamätník pripomínajúci tento zvláštny objekt, ktorého pôvod doteraz nie je vysvetlený.

Pred niekoľkými dňami sa objavili správy, že v púšti amerického štátu Utah bol objavený tajomný kovový hranol. O jeho pôvode, veku a význame sa okamžite začalo špekulovať na internete, pričom niektorí používatelia boli vcelku rýchlo schopní nájsť jeho polohu.

Kovový úkaz meral vyše tri metre a bol vyrobený z nehrdzavejúcej ocele pospájanej nitmi. Prvotne ho objavili pracovníci miestneho Úradu pre verejnú bezpečnosť, ktorí ho náhodne zahliadli z vrtuľníka. Podľa internetových prieskumníkov sa v tamojšej púšti hranol objavil približne v roku 2016.

Moč a správa

Ako sa však záhadne objavil, tak záhadne aj zmizol. Úrad pre správu pôdy v Utahu cez víkend potvrdil, že kovový objekt zmizol, resp. zobrala ho neznáma osoba alebo skupina ľudí. Ako k tomu došlo, sa presne nevie, existujú len výpovede niektorých turistov či fanúšikov.

Dvojica výletníkov Riccardo Marino a Sierra Van Meterová podľa svojich slov dorazili na miesto kovového hranola tesne po tom, ako bol zrejme odcudzený. Tvrdia, že na mieste našli len stopy od moču a správu: „Ahoj ku*va.“

Turisti taktiež tvrdia, že cestou k objektu počuli zvláštne zvuky a videli otvorenú dodávku, ktorá odvážala zvláštny predmet. Niekto iný, zrejme v smútku za hranolom, nainštaloval na jeho pôvodné miesto malú vežu z kameňov a trojuholníkový pamätník pripomínajúci tento zvláštny kovový objekt.


Ďalšie články