Nová atrakcia v Košiciach: Mesto má vlastný drezinový ovál

KOŠICE – Košice sa môžu pochváliť jedinečnou atrakciou – jediným drezinovým oválom na Slovensku. Tento 300 metrov dlhý koľajový okruh sa nachádza na konečnej stanici Košickej detskej železnice na Alpinke.

detská železnica Detská železnica Košice. foto: detskáželeznica.sk

Drezinový ovál je otvorený v júli a auguste, každý deň od 9:00 do 16:00. Jazda na drezine je určená pre maximálne 4 osoby a jedna jazda stojí 3 eurá. Pre tých, ktorí majú záujem o viac okruhov, sú k dispozícii aj balíčky za 5 eur za tri okruhy a 7 eur za päť okruhov.

Tento projekt bol realizovaný s podporou grantovej schémy Terra Incognita KSK a Nadácie COOP Jednota. Celkové náklady na projekt dosiahli sumu 42 387 €, ktoré boli doplnené spoluúčasťou vo výške minimálne 5 000 €.

Riaditeľ detskej železnice Ľubomír Lehotský opisuje projekt ako významný prínos pre turistickú infraštruktúru Čermeľského údolia. „Ovál bude maximálne ekologický, energeticky nezávislý, podporujúci ekoturizmus s vysokou pridanou hodnotou rekreácie a pohybu ľudí na zdravom vzduchu,“ hovorí Lehotský.

Dreziny sú v súčasnosti moderným turistickým trendom v celej Európe a teraz sa k nemu pridáva aj Slovensko. Atraktívne a bezpečné dreziny budú na východe Slovenska úplne novou atrakciou a vhodne doplnia infraštruktúru ekoturizmu v Košickom kraji.

(detskazelecnica.sk)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok