Košická univerzitná nemocnica oslavuje 100 rokov

Košická univerzitná nemocnica oslavuje 100 rokov. Ocenil ju aj prezident Peter Pellegrini a vyzdvihol špičkové vedecko-výskumné pracovisko. Zároveň poďakoval za všetko, čo robí pre občanov.

„Svojim doterajším pôsobením a súčasnou vybavenosťou i praxou Univerzitná nemocnica Louisa Pasteura potvrdzuje, že patrí k špičkovým zdravotníckym zariadeniam na Slovensku. Snúbi sa v nej dlhoročná tradícia s najmodernejšími trendmi, či už v oblasti medicíny alebo aj manažmentu,“ uviedol v príhovore Peter Pellegrini.

Súčasná UNLP Košice je druhá najväčšia nemocnica na Slovensku a koncová nemocnica pre región východného Slovenska. Jej význam pripomenula aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD).

„Je nám jasné, že pre zabezpečovanie zvyšovania kvality poskytovania zdravotnej starostlivosti v tomto zdravotníckom zariadení budú nevyhnutné ešte ďalšie rekonštrukcie aj postupná modernizácia tejto nemocnice. Aj preto sa snažíme poskytnúť košickej univerzitnej nemocnici potrebné financie prostredníctvom kapitálových výdavkov,“ uviedla.

(tasr)