Po ruskej zmrzline končí aj ruské vajce. Výrobca mení názov

Od polovice apríla už viac ruské vajce od slovenského výrobcu RYBA Košice na pultoch nenájdete.

3f9160b3-b130-43ec-87c3-389ffe71ef38 Foto: RYBA Košice

Slovenský výrobca RYBA Košice od 14. apríla trvalo premenuje výrobok „ruské vajce“ na Piknik vajce a Piknik vajce DUO. Spoločnosť tým vyjadruje svoj nesúhlas s ruskou agresiou na Ukrajine.

„Stojíme za Ukrajinou a chceme vyjadriť podporu a solidaritu ukrajinskému ľudu. Preto sme sa rozhodli, skôr ako trvalo zmeníme názov produktov, že označíme existujúce výrobky dolepkou ,Na pomoc Ukrajine‘. Veríme, že sa nám týmto symbolickým krokom a finančnou podporou organizácie podarí zmierniť dopady na nevinných ľudí, ktorí sú nútení utekať zo svojich domovov,“ hovorí Richard Duda, generálny riaditeľ TAURIS GROUP, pod ktorú patrí výrobca RYBA Košice.

Produkty s dolepkami nájdete v obchodoch od štvrtka 17. marca. Dostupné budú do konca apríla. Výťažok z ich predaja poputuje organizácii Človek v ohrození, ktorá ich využije na humanitárnu pomoc Ukrajine.

Ide už o druhú zmenu v názve produktu, ktorý bol doposiaľ „ruský“. Ešte 2. marca oznámila česká spoločnosť Prima, že premenuje pochúťku Ruská zmrzlina. Po novom bude Prima vyrábať rovnakú pochúťku pod názvom Ukrajinská zmrzlina. Prima to pokladá za gesto solidarity s vojnou zmietanou Ukrajinou.

Rôznym podobným formám protestu proti ruskej politike sa Štandard venoval v samostatnom článku.

(est)


Renta pre šéfa prokuratúry ochladla. Na prvý pokus neprešla cez koalíciu. Keď sa koncom leta táto iniciatíva objavila, nezdalo sa, že by mala čeliť komplikáciám. Minister spravodlivosti Boris Susko (Smer) nevidel v návrhu nič nezvyčajné. Generálna…
Prejsť na článok
Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok