Záborská: Spolupráca s progesívcami je obrovské riziko

Predsedníčka Kresťanskej únie Anna Záborská, ktorej strana kandiduje v koalícii s OĽaNO, pre štandard uviedla, že spolupráca s Progresívnym Slovenskom by bola veľmi náročná.

„Závisí od toho, na čom sa tie strany dohodnú: čo bude v koaličnej zmluve, čo bude v programe. Kresťanská únia má jasne stanovené červené čiary a mantinely a nie sme ochotní z nich ustupovať,“ uviedla Záborská.

Spoluprácu s progresívcami považuje za obrovské riziko. „Máme skúsenosti už s SaS a tá bola podstatne menej militantná, že s nimi sa kompromisy robiť nedajú. Nešlo by iba o to, čo by bolo v programe, my by sme chceli, aby sa isté kultúrno-etické otázky v parlamente vôbec neotvárali,“ uzavrela.

Predseda poslaneckého klubu OĽaNO Michal Šipoš sa predtým pre Štandard vyjadril, že ak by PS pozvalo OĽaNO do koalície, strana by takúto ponuku neodmietla.


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac