Ohradenie sa voči tvrdeniam Martina Hanusa

Hanus na Postoji napísal, že otvorene vítam návrat Smeru a Fica ako premiéra a že Štandard je vraj novým vládnym denníkom.

33profimedia-0665190028(1) Foto: Profimedia.sk

Nejako sa nám rozmáhajú mediálne útoky na Štandard. Raz zaútočí Facebook, potom Denník N. Keďže kolegovia na to reagujú, vyčistím si stôl i ja. Ohradzujem sa voči nepravdivým tvrdeniam Martina Hanusa o mne a o Štandarde.

Tvrdenie, že vítam návrat Smeru a Fica, je nepravdivé. Martin Hanus sa nijako nesnaží argumentovať a veď ani nemá ako.

Deň pred zverejnením Hanusovho článku som na Štandarde napísal text, v ktorom sa sporím s mnohými tvrdeniami, ktoré strana Smer hlása o vyšetrovaní korupcie z čias Ficovej éry. Treba si pozrieť protesty niektorých priaznivcov Smeru v diskusii. Zdá sa, že mojím spôsobom „vítania“ vlády Smeru neboli nadšení. 

Podobne nezmyselné sú i Hanusove útoky na celý Štandard.

Žijeme v zvláštnej dobe. Na hranici svetovej vojny. V našej krajine sa nachádzame v stave nebývalej agresivity znepriatelených táborov. Asi je to stále niekomu málo. Ešte musí jedno kresťanské médium písať nepravdy o inom kresťanskom médiu.

A ešte jedno je typické pre našu dobu.

Platí to od globálneho kozmu svetových vzťahov až po náš slovenský mikrokozmos. Nepremýšľa sa o dôsledkoch vlastných činov. Zakladajú sa ohníčky, hádžu sa bombičky a verí sa, že to nemôže zle dopadnúť. Veď sme to mysleli tak dobre, však?

Toto je najkratší článok, aký som na Štandarde napísal. Ktovie, možno aj tak bol pridlhý.      


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac