Dvaja muži v Nálepkove prišli vraždiť. Obeť v poslednej chvíli zachránil syn

NÁLEPKOVO – Sviatok všetkých svätých nebol desivý iba vo vlaku z Košíc, v ktorom sa muž pokúsil dobodať spolucestujúcu. O brutálny čin vraždy sa v rovnaký deň pokúsili aj dvaja muži v Nálepkove.

Po útoku sekerou chceli muža uškrtiť. Ilustračné foto: pixabay.com

Ako uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, pravdepodobným motívom strašného činu bola pomsta. „Podľa výsledkov doterajšieho vyšetrovania vošli 1. novembra okolo 18. hodiny do jedného z dvorov rodinného domu v obci Nálepkovo bez predchádzajúceho súhlasu poškodeného 41-ročného majiteľa dvaja muži vo veku 29 a 30 rokov,“ informovala Ivanová.

„Mladší sa ho snažil niekoľkokrát udrieť do oblasti hlavy, pravdepodobne sekerou. Poškodenému mužovi sa podarilo ubrániť sa nastavením rúk, avšak jednu z nich útočník zasiahol. Zaháňať sa prestal, až keď poškodenému mužovi začala z ruky striekať krv a z miesta činu utiekol. Druhý muž poškodeného chytil za bundu a vytočil ho tak, že spadol na zem s rukami za chrbtom. Nato mu útočník kľakol na hrudník a v úmysle usmrtiť ho bodol do oblasti krku,“ priblížila detaily hrozivého skutku policajná hovorkyňa.

Druhého páchateľa zastavili viaceré rany do hlavy

„K dvojici našťastie prišiel 20-ročný syn napadnutého a udrel útočníka drevenou násadou od metly. Keďže to na zastavenie útokov na jeho otca nestačilo, niekoľkokrát ho udieral do oblasti hlavy, až kým útočník tiež z miesta činu neušiel. Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel poškodený muž hlboké rezno-bodné rany na jednej z rúk a hlbokú ranu na krku, ktoré si podľa predbežnej lekárskej správy vyžiadajú predpokladanú dobu liečenia 10 až 14 dní,“ ozrejmila Ivanová.

Obeť tlmila útok rukami, veľmi jej pomohol syn. Ilustračné foto: pixabay.com

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Spišskej Novej Vsi začal trestné stíhanie pre zločin ublíženia na zdraví v štádiu pokusu v súbehu s prečinom porušovania domovej slobody, oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva.

Násilníkom hrozí vyše 20-ročný trest

Vzhľadom na závažnosť skutku prevzal vec vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. „Ten na základe dôkaznej situácie obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu a prečinu porušovania domovej slobody, oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva, 29-ročného Dávida a 30-ročného Lukáša, oboch z okresu Spišská Nová Ves,“ priblížila Ivanová.

Obaja muži boli po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnení do cely policajného zaistenia a krajský policajný vyšetrovateľ spracoval podnet na podanie návrhu na vzatie obvinených mužov do vyšetrovacej väzby. „V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov, alebo trest odňatia slobody na doživotie,“ uzavrela policajná hovorkyňa.


Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
K ikonickým miestam Košíc, ktoré nielen miestni, ale aj turisti s obľubou navštevujú, patrí najväčší a najstarší trh na Dominikánskom námestí. V sezóne je hotovou pastvou pre oči. Predajcovia ho však nevykresľujú až tak idylicky.…
Prejsť na článok