Biden si na príhovore k vlastným 81. narodinám pomýlil Taylor Swift s Britney Spears

Prezident Joe Biden si na príhovore k vlastným 81. narodeninám pomýlil Taylor Swift s Britney Spears v odkaze na súčasné zámorské turné americkej speváčky.

Joe Biden omilostil moriaka pri príležitosti osláv Dòa vïakyvzdania Americký prezident Joe Biden stojí vedľa moriaka Liberty po jeho omilostení pri príležitosti osláv Dňa vďakyvzdania v Bielom dome vo Washingtone 20. novembra 2023. Foto: TASR/AP

Pri príležitosti osláv Dňa vďakyvzdania, ktoré sa s jeho narodeninami prelínali, boli v Bielom dome súčasťou ceremónie aj dva moriaky s menami Liberty a Bell.

„Aby sa sem Liberty a Bell dostali, museli prekonať ťažké prekážky a konkurenciu. Museli tvrdo pracovať, preukázať trpezlivosť a byť ochotní precestovať viac ako tisíc míľ. Dalo by sa povedať, že je to ešte ťažšie ako získať lístok na turné Renaissance alebo Britney. Ona je dole, v Brazílii, práve teraz je tam teplo,“ pomýlil sa počas príhovoru americký prezident, keďže šnúru koncertov v týchto dňoch v Latinskej Amerike ťahá americká speváčka Taylor Swift, nie Britney Spears.

Na koncerte Taylor Swift v brazílskom Rio De Janeiro v piatok zomrela fanúšička. Koncert sa konal v čase, keď Brazília čelí vlne mimoriadne vysokých horúčav.

Príčinu úmrtia 23-ročnej Any Clary Benevidesovej Machadovej organizátori koncertu nešpecifikovali. Miestne médiá však uviedli, že fanúšikovia si nemohli na koncert priniesť fľaše s vodou aj napriek mimoriadne teplému počasiu. Mnohí pritom čakali niekoľko hodín pred koncertom pred štadiónom na priamom slnku.

(sky news)