Babiš začal v českej snemovni slovnú potýčku po tom, čo koaliční poslanci schválili štátny rozpočet

Český expremiér Andrej Babiš začal v snemovni slovnú potýčku po tom, čo koaliční poslanci schválili štátny rozpočet na budúci rok s deficitom 252 miliárd korún.

Súd s Babišom Andrej Babiš. Foto: TASR/AP

Bývalý premiér Andrej Babiš označil ministra financií Zbyněka Stanjuru a premiéra Petra Fialu za klamárov číslo jeden. Stalo sa tak po tom, čo vláda schválila rozpočet.

„Pán minister financií klame ako premiér Fiala. To už je jednotka klamstva. A vy ste nám tu mohli rozprávať ako elektrotechnik o tom, ako sa tuneluje rozpočet Opavy cez vašu manželku,“ smeroval Babiš slovné urážky najmä ministrovi Stanjurovi, na čo začali koaliční poslanci na Babiša pokrikovať z lavíc. To expremiéra nezastavilo, aby prišiel k rečníckemu pultu aj po druhýkrát.

„Ja by som sa chcel vyjadriť, pretože pán Stanjura ma tu chcel fyzicky napadnúť asi vonku,“ povedal Babiš na margo toho, že na neho mal minister financií siahnuť, keď si s ním chcel vykomunikovať vyjadrenia o svojej manželke.

„Ja som citoval samozrejme médiá za jeho pôsobenie v Opave. A pokiaľ samozrejme sa ho to dotklo a nie je pravda, že tam robil kšefty v Opave cez firmu, kde bola jeho manželka, tak sa ospravedlňujem,“ vyjadril sa nakoniec Babiš o svojich vyjadreniach, ktorý zároveň doplnil, že jeho rodinu urážajú už desať rokov.

„Zneužili ste môjho syna, útočili ste, objednané trestné stíhanie a tak ďalej. Takže buďte radi, že som sa ospravedlnil,“ dodal expremiér.

(echo24)