Rezort dopravy odvolal v stredu celé predstavenstvo bratislavského letiska a mení aj členov predstavenstva ZSSK

Rezort dopravy odvolal v stredu celé predstavenstvo Letiska M. R. Štefánika a mení aj členov predstavenstva Železničnej spoločnosti Slovensko. Novým generálnym riaditeľom a predsedom predstavenstva bratislavského letiska sa stal Dušan Novota, šéfom železníc sa stal Peter Helexa.

Ďalšími členmi predstavenstva bratislavského letiska sú Juraj Vágner a Zdenka Roháľová. V stredu z funkcie predsedu predstavenstva a generálneho riaditeľa odvolaný Dušan Keketi, ktorý sa stal splnomocnencom vlády pre cestovný ruch a šport.

V predstavenstve končia aj ďalší členovia, Gabriel Domšitz, Denisa Kontárová a Jaroslav Víťazka. Štvrtá pozícia zostáva nateraz neobsadená. Všetci noví členovia predstavenstva sú vymenovaní do funkcií na šesť mesiacov, pričom ministerstvo dopravy čoskoro vyhlási na tieto pozície výberové konanie.

V ZSSK boli v stredu odvolaní z funkcií členov predstavenstva Karol Martinček a Ján Lukáč, ktorých nahradili Martin Bahurinský a Karol Henzély. Vo štvrtok skončil vo funkcii aj predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Roman Koreň, ktorého nahradí Peter Helexa. Aj v tomto prípade sú členovia predstavenstva vymenovaní do funkcií na šesť mesiacov a ministerstvo dopravy na ich miesta vyhlási výberové konania.

(sita)