Bývalý správca policajných sociálnych sietí Púchovský zakladá vlastné Hoaxy a podvody

Bývalý správca policajných sociálnych sietí Dávid Púchovský zakladá vlastné stránky, ktoré budú mať za úlohu pokračovať v boji proti hoaxom a podvodom. Na financovanie projektu už spustil kampaň na zbieranie darov.

pucho-transformed Dávid Púchovský. Zdroj: Facebook

Púchovský v popise uvádza, že sa policajné stránky pod jeho vedením „stali najsledovanejšími stránkami v rámci policajných zborov v prepočte na obyvateľov v Európe“, no napriek tomu stránka „svoju činnosť po parlamentných voľbách musela prerušiť na dobu neurčitú.“

Po „nútenom odchode“ z policajných štruktúr sa rozhodol založiť občiansky projekt „Hoaxy a podvody“, ktorý bude fungovať v rámci sociálnych sietí Facebook a Instagram, ako aj na vlastnej webovej stránke.

„Úspešný recept zostane rovnaký ako z policajných čias. Vyvracanie jednotlivých hoaxov na základe faktov a expertných stanovísk, zbieranie tipov od verejnosti, analýzy dlhotrvajúcich dezinformačných kampaní, preventívne a edukatívne kampane, upozornenia na podvody a spolupráca s odborníkmi v danej oblasti,“ približuje Púchovský budúci obsah stránok.

Štandard v minulosti viackrát poukázal na pochybenia v príspevkoch stránky Hoaxy a podvody – Polícia SR, keď ich činnosť narážala na hranice etického kódexu policajta, či sama šírila hoax zdieľaním citátu diktátora Stalina, ktorý v skutočnosti nebol autorom daného výroku.

(donio)