Biskup Haľko cez pôst ponúka stretnutie v centre mesta

Bratislavský pomocný biskup Jozef Haľko si pôstne utorky vyhradil na stretnutia s ľuďmi priamo v centre mesta. V rámci neformálneho podujatia Utorky pri studni bude pri studni na Primaciálnom námestí v Bratislave čakať na tých, ktorí majú záujem o rozhovor, spoveď či požehnanie.

Dóm sv. Martina v Bratislave interiér Jozef Haľko. Foto: Dano Veselský/TASR

Biskup Haľko si na veriacich i neveriacich na bratislavskom námestí počká prvýkrát 20. februára. K dispozícii bude aj 27. februára a počas troch utorkov nasledujúceho mesiaca, a to 12., 19. a 26. marca. Svoj čas pre verejnosť si vyhradil vždy od 15.00 do 16.00. Informoval o tom na svojom Facebooku.

Pre tých, ktorí si prídu k studni po radu, požehnanie či rozhrešenie, si pomocný bratislavský biskup pripravil aj obrázok Milosrdného Ježiša. Symbolicky tak zrejme odkazuje na to, že chce byť uprostred mesta a ľudí sprostredkovateľom Božieho milosrdenstva.

Obraz, ktorý na základe zjavenia a príkazu Ježiša Krista dala namaľovať svätá sestra Faustína, sa však spája aj so sviatkom Nedele Božieho milosrdenstva. Cirkev ju od roku 2000 na podnet pápeža Jána Pavla II. slávi počas druhej veľkonočnej nedele. Biskup tak možno chce malým darčekom dôslednejšie upriamiť pozornosť ľudí na nadchádzajúce sviatky Veľkej noci.

Biskup Haľko je na Slovensku známy svojou aktívnou pastoračnou činnosťou. Často vychádza v neformálnej atmosfére medzi ľudí, ponúka rozhovory a spovedanie na námestiach či na bratislavskej hlavnej stanici. S ľuďmi živo komunikuje aj prostredníctvom Facebooku.

Rozhovory pri studni na Primaciálnom námestí s rovnakým formátom poskytoval aj minulý rok počas adventného obdobia.


V Košiciach, v čase, keď sa rušili mnohé športoviská, prekvapila milovníkov aktívneho oddychu radostná správa. Na sídlisku KVP v Košiciach sa Slovenský futbalový zväz rozhodol vybudovať špičkové ihrisko s umelým trávnikom. Domáci verili, že ho…
Prejsť na článok
Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.
Prejsť na článok
V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.
Prejsť na článok
Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť…
Prejsť na článok