Vo veku 88 rokov zomrel spisovateľ pre deti Ján Navrátil

Vo veku 88 rokov zomrel spisovateľ pre deti Ján Navrátil. Bol autorom poézie a prózy i rozhlasových rozprávkových hier, publikoval knižne i časopisecky a dlhé roky spolupracoval so Slovenským rozhlasom. Bol aj držiteľom viacerých ocenení.

U čitateľov boli veľmi obľúbené jeho knihy detskej poézie, ale aj prózy. V spolupráci s rozhlasom pripravoval mnohé pásma pre deti i rozhlasové hry, spolupracoval aj s rozhlasovým vysielaním pre školy. Veľmi veľa jeho básní pre deti bolo zhudobnených, vyznačovali sa radosťou, vtipom a využívaním nevšedných spojení slov.

Bol trojnásobným držiteľom Ceny vydavateľstva Mladé letá. Získal takisto Cenu Zväzu slovenských spisovateľov, Cenu Janusza Korczaka či Cenu Fraňa Kráľa. V súťaži Premio Pier Paolo Vergerio získal čestný diplom za zbierku Riekanky.

(tasr)


Kúpa bytu alebo domu je veľká vec. Nielen preto, že to väčšina z nás urobí len raz či dvakrát za život, ale hlavne pre skutočne vysokú investíciu. A to si predsa musíte dôkladne premyslieť. Obzvlášť,…
Prejsť na článok
Pre deravé potrubia sa na Slovensku stráca zhruba tretina pitnej vody. No nejde ani zďaleka o jediný problém. Kontrolóri si najnovšie posvietili na vodárenské spoločnosti a odhalili niekoľko znepokojivých dát. O stave vodohospodárskej infraštruktúry, ale…
Prejsť na článok