Najväčší svetový výrobca elektromobilov vylodil v Nemecku tisíce čínskych áut a rozpútal cenovú vojnu

Loď spoločnosti BYD Explorer No.1. Foto: BYD/X Loď spoločnosti BYD Explorer No.1 mieriaca do nemeckého prístavu Bremerhaven. Foto: BYD/X

Najväčší svetový výrobca elektromobilov sa snaží expandovať na európskom trhu. V pondelok priviezla čínska spoločnosť BYD tisíce svojich vozidiel priamo do európskej automobilovej veľmoci, do prístavu Bremerhaven v Nemecku.

Dodávku priviezla loď BYD Explorer No.1, prvá z osmičky nákladných lodí špeciálne vyrobených na tento účel – rozšírenie jej exportu. Príchod prvej várky čínskych elektromobilov sa vzniesol ako mračná nad hlavami etablovaným európskym automobilovým gigantom, ktorí v predajoch značne zaostávajú za čínskymi rivalmi pri prechode zo spaľovacích motorov na autá na batérie.

Hovorkyňa nemeckého prístavu informovala o tom, že z plavidla v utorok vyložili približne 3-tisíc vozidiel. Loď má celkovú kapacitu 7-tisíc áut.

„Globálny konkurenčný tlak sa všeobecne zvyšuje. Čínski výrobcovia sa čoraz viac tlačia na globálny trh. Ceny klesajú a znižujú sa aj výnosy,“ povedal ešte pred príchodom lode expert na automobilový priemysel Helmut Becker, ktorý v rozhovore pre nemeckú televíziu n-tv nedávno upozornil, že pozícia nemeckých výrobcov automobilov bude v tomto roku horšia ako v roku 2023.

BYD chce zaujať pozíciu Škody


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami