Nástup gender revolúcie u nás umožnili úradníci, ktorí výrazne prekračovali svoje kompetencie

Nástup gender revolúcie u nás umožnili úradníci, ktorí začali pretláčať ideologické požiadavky a výrazne prekračovať svoje kompetencie. Tento jav sa začal výrazne objavovať zhruba po roku pôsobenia vlády Igora Matoviča.

4859038038_35e904e988_k Ilustračný záber. Foto: Flickr.com

Vyplýva to z analýzy zápisníc z Výboru pre práva LGBTI osôb, na ktorých viacerí úradníci najmä z ministerstiev vnútra a zdravotníctva deklarujú, že budú postupovať v rozpore s koaličnými dohodami a verejnými vyjadreniami vtedajšieho premiéra Edarda Hegera či ministra zdravotníctva Michala Palkoviča.

Viac o tom, ako sa úzkej skupine dúhových aktivistov v spolupráci s niekoľkými úradníkmi podarilo potichu pretlačiť liberalizáciu úradných zmien pohlavia, píše Michal Čop.


Marxistická interpretácia požiadavky na rovnakú odmenu za rovnakú prácu poškodzuje ekonomiku. Otvára priestor, aby štát neprimerane vstupoval do súkromných vzťahov. Napríklad britský pracovný tribunál núti spoločnosť Next odmeňovať predavačky rovnako ako skladníkov.

prečítať viac

V sobotu v noci prišli zo Spojených štátov dve správy. Jedna je dobrá, druhá výrazne horšia.

prečítať viac

Prelomový rozsudok rodinného súdu v Londýne ukázal, aké dôležité je puto matky a jej dieťaťa, a rovnako právo na jeho vývin v rodine s matkou. Hoci dieťa adoptoval homosexuálny pár mužov a odmietal ho pustiť k biologickej matke, súd v podobných prípadoch stanovil jasné pravidlá v prvom rozsudku tohto druhu. Viac v článku.

prečítať viac