Nigel Farage nebude kandidovať vo voľbách do Dolnej snemovne

Nigel Farage nebude kandidovať vo voľbách do Dolnej snemovne, oznámil to v príspevku na sieti X. Čestný predseda strany Reform UK však prisľúbil, že lídrovi strany Richardovi Ticeovi pomôže v kampani.

Britain Amputee Lawmaker Craig Mackinlay z Konzervatívnej strany, vpravo, máva po víťazstve v hlasovaní o miesto v South Thanet, vedľa zľava Nigel Farage, líder Strany nezávislosti Spojeného kráľovstva (UKIP) a Al Murray, komik, ktorý vystupuje ako "The Pub Landlord" vo Winter Gardens v Margate v juhovýchodnom Anglicku. Foto: TASR / AP

Podľa jeho názoru však momentálne nie je čas, aby „šiel ďalej“.

Farage si myslí, že Konzervatívna i Labouristická strana majú nezáživné politické programy a jedine Reform „má radikálnu agendu, ktorá je potrebná“ v záujme skoncovania s „úpadkom v tejto krajine“.

(x, afp, tasr)


Majiteľ sociálnej siete Facebook Mark Zuckerberg priznal americkému Kongresu jeden z najmasívnejších cenzorských zásahov zo strany vládnej moci voči nepohodlným názorom občanov v modernej histórii. Nešlo pritom o ochranu utajovaných skutočností či iných zákonných dôvodov, ale o krytie korupcie a umlčiavanie kritikov pandemických opatrení. Tento prípad ukazuje, ako veľmi dôležitý je zákaz cenzúry, a prečo je toto ústavné právo potrebné neustále strážiť. Viac v článku.

prečítať viac

Automobilovému koncernu Volkswagen prerástli problémy s konkurencieschopnosťou cez hlavu. Skupina hlási najväčší problém práve vo svojej vlajkovej značke Volkswagen, ktorej ziskové marže sú už dlhší čas príliš nízke.

prečítať viac