V Liptovskom Hrádku postavia plaváreň. Kedy ju plánujú otvoriť?

Plaváreň Plaváreň, ilustračná fotografia. Foto: Radovan Stoklasa/TASR

LIPTOVSKÝ HRÁDOK – Náklady na výstavbu novej mestskej plavárne v Liptovskom Hrádku dosiahnu takmer 3,4 milióna eur. Základný kameň plánujú položiť ešte tento rok.

Projekt bude financovaný z troch zdrojov: príspevok od Fondu na podporu športu vo výške 1,1 milióna eur, mestské financie a úverové prostriedky. Predpokladané otvorenie plavárne je v roku 2026. Informovala o tom liptovskohrádocká radnica.

Plaváreň bude zahŕňať bazénovú halu a zázemie so šatňami a hygienickými priestormi. Pred vstupom bude spevnená plocha, kde čiastočne zachovajú a doplnia zeleň a mestský mobiliár. Na južnej strane bude slniaca plocha a na východnej plocha pre voľnočasové aktivity.

Bazén bude mať šesť plaveckých dráh, bude široký 15 metrov, dlhý 25 metrov a hlboký jeden až dva metre. Maximálna kapacita bude 75 návštevníkov.

(tasr)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...