Polícia riešila kuriózny prípad: muž podával manželke drogy bez jej vedomia

polícia Žilina Polícia páchateľa obmedzila na osobnej slobode. Ilustračná fotografia: Polícia SR - Žilinský kraj

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU – Zúfalá žena podozrievala manžela z toho, že jej potajomky pridáva drogy do nápojov. Poškodená cítila, že nie je v poriadku. Mala rozšírené zreničky, neovládateľné pohyby tela, sucho v ústach, trpela nervozitou a nespavosťou.

Poškodená si preto zakúpila voľnopredajný multidrogový test na zistenie prítomnosti omamných a psychotropných látok, ktorý jej podozrenie potvrdil. Oznámila to polícii.

„Polícia muža v zmysle zákona zadržala, pričom u neho zaistila 4 ks vreciek s obsahom bielej kryštalickej látky. Na základe predbežného vyjadrenia Kriminalistického a expertízneho ústavu PZ išlo o metamfetamín,“ uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová.

Zo zaisteného množstva drogy by bolo možné pripraviť minimálne 6 jednotlivých dávok drogy schopných ovplyvniť psychiku užívateľa. Páchateľ sa k podávaniu drog svojej manželke priznal.

Dvadsaťšesťročný muž čelí obvineniu pre spáchanie zločinu šírenie toxikománie v súbehu s prečinom nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi.

„Obvinený bol umiestnený do cely policajného zaistenia. Bol na neho spracovaný podnet na podanie návrhu na vzatie do väzby, o ktorom dnes rozhodne súd,“ uzavrela polícia.


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...