Agresívna seniorka bodla ženu priamo do tváre. Hrozí jej 15 až 20-ročné väzenie 

policia Ilustračné foto. Foto: FB Polícia SR -

MEDZILABORCE – K hrôzostrašnému incidentu došlo v piatok (7. júna) podvečer v jednom zo zariadení v Medzilaborciach. Seniorka, 66-ročná žena, sa pohádala s o dva roky mladšou ženou, pričom ju bodla nožom do tváre.    

Polícia obvinila staršiu ženu z pokusu o vraždu a teraj jej hrozí až 20 rokov za mrežami. Ako informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, v zariadení došlo k nezhode a výmene názorov medzi oboma ženami a spor vyústil až do fyzického napadnutia. 

Vyhrážala sa zabitím

„Mladšia pani sedela v kresle, keď ju staršia sotila na zem, ľahla si na ňu a fyzicky ju opakovane napádala. Počas tohto útoku sa jej neustále vyhrážala, že ju zabije. Konflikt pokračoval aj neskôr, keď napadnutá žena prechádzala okolo útočníčky a tá vybrala z tašky nôž, ktorým ju bodla do tváre. Pri tom, ako sa napadnutá bránila, utrpela aj ďalšie bodné poranenia,“ priblížila hovorkyňa. 

Vo vyčíňaní útočníčke zabránila až ďalšia žena. Ani to ju však neodradilo, z tašky vybrala ďalší nôž a opäť chcela zaútočiť na svoju obeť. Privolaná policajná hliadka agresívnu seniorku obmedzila na osobnej slobode. Žena v súčasnosti čelí obvineniu z obzvlášť závažného zločinu vraždy spáchaného v štádiu pokusu. 

Seniorke hrozí 15 až 20 rokov za mrežami

Zákon v tomto prípade stanovuje pre páchateľa trestnú sadzbu odňatia slobody na 15 až 20 rokov. Hovorkyňa na záver dodala, že krajský vyšetrovateľ po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov spracuje podnet na vzatie obvinenej do väzby. 

(polícia, tasr, kol)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...