Vlaky medzi Spišskou Belou a Kežmarkom nepremávajú. V tomto čase ich nahradia autobusy

meskajuce-vlaky-tasr Vlaky pri Kežmarku nejazdia, pre výluku je tam na niekoľko hodín náhradná doprava. Ilustračná foto. Foto: tasr

KEŽMAROK – Železničnú osobnú dopravu medzi Spišskou Belou a Kežmarkom v utorok od rána dočasne vymenila autobusová. Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) tam zaviedla náhradnú prepravu namiesto všetkých vlakov na viac ako päť hodín od 7.50 do 13.10.

Dôvodom obmedzenia sú plánované výlukové práce na traťovom úseku Studený Potok – Kežmarok. Cestujúci môžu využiť v tento deň namiesto vlakov v uvedenom čase autobusovú dopravu na trase Spišská Belá zastávka – Spišská Belá, Strážky – Kežmarok, pričom v tomto okresnom meste sú aj zastávky pri SPTŠ a Tatraľane.

Úsek Kežmarok – Spišská Belá zastávka má 7 kilometrov, je na trati Poprad-Tatry – Plaveč v dĺžke 60 kilometrov, ktorá vedie aj cez Studený Potok, Podolínec či Starú Ľubovňu. Odbočka zo Studeného Potoka do Tatranskej Lomnice má 9 kilometrov. 

Informácie o aktuálnych výlukách a iných obmedzeniach na železniciach sú zverejnené na https://www.zssk.sk/vyluky/.

(sita, kol)


Ďalšie články
125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

125 dní do volieb v USA. Demokrati sa môžu zbaviť Bidena, nemá však istú náhradu

Viacerí predstavitelia Demokratickej strany, ako i popredné denníky, vyzvali amerického prezidenta Joea Bidena, aby odstúpil z volebného súboja so svojím republikánskym predchodcom Donaldom Trumpom. Hoci verejne sa Bidena zastal jeho bývalý nadriadený Barack Obama, práve on mal v zákulisí presviedčať vedenie strany, aby ho odvolali. Aspoň to tvrdí konzervatívny...