Slovenská pošta vydáva poštovú známku Petra Pellegriniho

Slovenská pošta vydáva poštovú známku Petra Pellegriniho. Známka má špecifický kruhový tvar. Autorom grafického dizajnu známky je akademický maliar Vladislav Rostoka. Cena známky bude jedno euro.

pošta prezident Peter Pellegrini známka Hárok s prezidentskými známkami zvoleného slovenského prezidenta Petra Pellegriniho. Foto: Barbora Vizváryová/TASR

„Známka sa tlačí piatimi farbami. Tromi sa tlačí portrét a dvoma sa tlačí sprievodná symbolika, nominálna hodnota červenou farbou a nápis Slovensko tmavomodrou farbou,“ priblížil Guzi s tým, že známka sa vydáva vo forme zberateľsky upraveného tlačového listu – hárčeka so šiestimi známkami, keďže Peter Pellegrini bude šiestym prezidentom SR v poradí.

Slovenská pošta zároveň vydá špeciálne zberateľské obálky s pečiatkou FDC s dátumom 15. 6. 2024 a domicilom mesta Bratislava. Motívom FDC je čelný pohľad na Prezidentský palác a text sľubu prezidenta SR. Motívom FDC pečiatky je štylizovaná lipová ratolesť s aplikovaným monogramom zvoleného prezidenta v polovici listu.

Slovenská pošta vydá aj pamätný list k poštovej známke Prezident SR. Motívom je grafické spracovanie sľubu prezidenta SR do kruhu spolu s Prezidentským palácom. Predajná cena pamätného listu je 1,70 eura.

(tasr)