Proces s bývalým riaditeľom SIS Pčolinským má začať vo štvrtok

Proces s bývalým riaditeľom SIS Vladimírom Pčolinským má začať vo štvrtok 20. júna. Pôvodne mal proces začať už koncom mája, dva termíny pojednávania však súd nakoniec zrušil. Pčolinský však podal sťažnosť proti uzneseniu sudcu o prijatí obžaloby, o ktorej musel rozhodnúť Najvyšší súd SR.

Predmetom obžaloby voči Pčolinskému je zločin prijímania úplatku, zločin zneužívania právomoci verejného činiteľa a prečin ohrozenia dôvernej skutočnosti a vyhradenej skutočnosti.

Prokurátor bývalého Úradu špeciálnej prokuratúry ešte v októbri 2023 opätovne podal obžalobu na bývalého riaditeľa SIS Vladimíra Pčolinského. „Prokurátor na obvineného V. P. podal obžalobu na Špecializovaný trestný súd za skutok týkajúci sa prijatia úplatku od Z. K.,“ informovala vtedy prokuratúra.

Právnik a podnikateľ Zoroslav Kollár pritom v rámci uzavretej dohody o vine a treste priznal, že v auguste 2020 poskytol úplatok, aby zabezpečil, že nebude predmetom rozpracovania Slovenskou informačnou službou. Odovzdanie finančnej čiastky 40-tisíc eur sprostredkoval bývalý šéf daňových kriminalistov Ľudovít Makó. Bývalý riaditeľ SIS Pčolinský však prijatie úplatku odmieta.

(sita)


Technická univerzita plánuje vo svojom areáli vybudovať kampus, aký nemá v metropole východu obdobu. Na tento účel padne nielen poriadny balík peňazí, ale aj niečo iné.
Prejsť na článok
Predseda NKÚ Ľubomír Andrassy v poslednom čase prišiel so závažnými správami týkajúcimi sa oblasti vodárenstva. Či sú tieto správy namieste Štandard zisťoval priamo u Východoslovenskej vodárenskej spoločnosti, ktorá zareagovala na vyjadrenia.
Prejsť na článok
Župný poslanec a mediálny poradca primátora Henrich Varga kritizuje budúcu novú budovu Nitrianskeho samosprávneho kraja, za ktorú najskôr sám hlasoval, ba na magistráte ju dokonca chválil.
Prejsť na článok