Lietadlo s novozélandským premiérom sa pokazilo počas cesty do Japonska

Lietadlo Boeing 757 novozélandskej armády s premiérom Christopherom Luxonom na palube sa pokazilo počas zastávky na ceste do Japonska. V dôsledku technickej poruchy využil predseda novozélandskej vlády komerčnú linku, potvrdila to v pondelok jeho kancelária.

Stroj sa podľa novozélandských médií pokazil počas zastávky na doplnenie paliva na letisku v Papue-Novej Guinei. V tamojšej metropole Port Moresby tak uviazla podnikateľská delegácia a novinári, zatiaľ čo Luxon pokračoval na ceste do Japonska komerčnou linkou.

Dve lietadlá Boeing 757 novozélandskej armády majú viac ako 30 rokov, čo spôsobuje, že sú čoraz menej spoľahlivé. Novozélandská ministerka obrany Judith Collinsová v pondelok povedala, že sústavné problémy s týmito lietadlami sú „trápne“. Ministerstvo podľa nej zvažuje, že Luxon bude odteraz na pracovné cesty využívať komerčné linky.

(reuters, tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok