Mimoriadna štátna pomoc na slovenské potraviny bola navýšená na 13 miliónov eur

Mimoriadna štátna pomoc na slovenské potraviny bola navýšená na 13 miliónov eur, informoval rezort pôdohospodárstva spolu s Pôdohospodárskou platobnou agentúrou.

Oprávneným žiadateľom začali zasielať zmluvy. „V rámci štátnej pomoci prijala PPA 919 žiadostí od prvovýrobcov v špeciálnej rastlinnej výrobe. Spomedzi nich 886 splnilo podmienky schémy a tí si prerozdelia celkovo 12 946 857 eur,“ vyčíslil minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka Richard Takáč.

Výzva je reakciou na následky krízy vyvolanej agresiou Ruska proti Ukrajine a má napomôcť k stabilizácii podnikateľských subjektov, ako aj celého prostredia. PPA prijímala žiadosti od 3. do 17. mája tohto roka cez systém ITMS2014+.

„Od piatku sú zo strany PPA rozposielané žiadateľom notifikácie o zaslaní zmluvy. Zmluvu je možné stiahnuť priamo v systéme ITMS2014+, prípadne cez link v prijatom notifikačnom e-maile,“ priblížil generálny riaditeľ agentúry Marek Čepko.

(tasr)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok