Kaliňák priznal, že lex atentát bol "šitý horúcou ihlou". Zákon o STVR je podľa neho záchranou

Snímka obrazovky 2024-06-22 o 13.05.09 V sobotnej diskusii Sobotné dialógy sa proti sebe posadili exministerka spravodlivosti Mária Kolíková za SaS a minister obrany Robert Kaliňák za Smer. Reprofoto RTVS

V sobotnej diskusii Sobotné dialógy sa proti sebe za mikrofóny posadili poslankyňa Mária Kolíková za SaS a minister obrany Robert Kaliňák za Smer. Predmetom diskusie bol najmä lex atentát, rozprávali sa však aj o schválenom zákone o Slovenskej televízii a rozhlase (STVR).

Debatu otvorili najviac diskutovaným zákonom známym ako lex atentát. Poslankyňa opäť zopakovala, že podľa nej je celý zákon cestou k policajnému štátu a spôsobí neprimeraný zásah do práva na zhromažďovanie.

„Tu nebol problém s nepokojmi na zhromaždeniach, ktoré by táto legislatíva mala riešiť a ešte v skrátenom legislatívnom konaní,“ konštatovala, na čo minister reagoval slovami, že opatrenia budú garantovať nerušený výkon zhromažďovacieho práva.

Pripustil síce, že lex atentát bol „šitý horúcou ihlou“, kvalitou zákona si však je istý. Ako poznamenal, na septembrovej schôdzi Národnej rady sa budú venovať dvom opatreniam v rámci tohto zákona.


Dočítajte tento článok zadarmo vytvorením účtu alebo sa prihláste.

Pokračovaním súhlasíte s aktualizovanými  Podmienkami k ochrane súkromia a Všeobecnými obchodnými podmienkami