Počas náletov na mesto Gaza zomrelo podľa Hamasu najmenej 42 ľudí

Najmenej 42 ľudí údajne zahynulo v sobotu počas izraelských vzdušných útokov na štvrte mesta Gaza na severe palestínskej enklávy, uviedlo palestínske hnutie Hamas.

Jeden izraelský nálet na domy v štvrti aš-Šátí, kde sa nachádza tábor pre utečencov, si podľa hnutia vyžiadal 24 obetí na životoch. Ďalších 18 Palestínčanov zahynulo pri nálete na domy v dištrikte Tuffá.

Izraelské ozbrojené sily medzitým zverejnili krátke vyhlásenie, v ktorom uviedli, že „bojové lietadlá izraelskej armády zasiahli dve lokality vojenskej infraštruktúry Hamasu v oblasti mesta Gaza“, cituje Reuters.

(reuters, tasr)


Trump kritizoval situáciu na Ukrajine po stretnutí s Bidenom a vyjadril presvedčenie, že dokáže uzavrieť dohodu na ukončenie vojny.
Prejsť na článok
Slovenská republika schválila návrh zákona, ktorým bude Smernica o rodovej rovnosti na pracovisku transponovaná do vnútroštátneho právneho poriadku. Smernica okrem iného zavádza povinné kvóty na zamestnávanie žien v riadiacich pozíciách pod hrozbou pokuty, no takéto…
Prejsť na článok
Historik Róbert Letz skúma osobnosť Andreja Hlinku, jeho vplyv na slovenskú históriu a nedostatočnú pozornosť historikov k jeho odkazu.
Prejsť na článok
Intel zvažuje ponuku na prevzatie od Qualcommu, čo by mohlo byť historickou zmenou vlastníctva v technológiach.
Prejsť na článok
Vyšetrovateľ v Nitre vedie trestné stíhanie v prípade tragickej nehody z 27. júna, kde došlo k usmrteniu a ublíženiu na zdraví.
Prejsť na článok
Kontrola cyklotrasy na Vajanského nábreží odhalila nedostatky a nepreukázateľnosť nákladov, čo vyvolalo ostrú kritiku poslancov a primátora.
Prejsť na článok
Jaroslav Haščák sa od 1. októbra opäť zapojí do práce v Pente po zbavení obvinenia v kauze Gorila, zameria sa na expanziu spoločností.
Prejsť na článok