Ukrajinský prezident prisľúbil znovuvybudovať detskú nemocnicu v Kyjeve

Ukrajinský prezident prisľúbil znovuvybudovať detskú nemocnicu v Kyjeve, ktorá bola vážne poškodená pri pondelkovom raketovom útoku Ruska. Na obnovu nemocnice už vyčlenili 100 miliónov hrivien (2,27 milióna eur).

Investujú do nej ešte aj ďalších 300 miliónov hrivien (6,8 milióna eur). Zelenský zároveň prisľúbil pomoc rodinám ľudí, ktorí utrpeli zranenia alebo zomreli pri pondelkovom ruskom raketovom útoku.

Poškodenie detskej nemocnice v Kyjeve nastalo v pondelok v rámci rozsiahlej vlny raketových útokov na rôzne ukrajinské mestá. Podľa ukrajinského prezidenta počet obetí týchto útokov vzrástol na 43. Ostreľovanie detskej nemocnice v Kyjeve a jej okolia vyvolalo medzinárodné pohoršenie aj na úrovni Bezpečnostnej rady OSN.

Podľa hovorcu Kremľa Dmitrija Peskova poškodila nemocnicu zablúdená raketa ukrajinskej vzdušnej obrany. Zároveň Kyjev obvinil, že sa tragédiu snaží využiť v čase, keď sa Zelenskyj účastní na samite NATO vo Washingtone.

(tasr, dpa)


Priame politické ovplyvňovanie súdnej moci prostredníctvom nevídaných zásahov poľskej vlády, ktorá bude rozhodovať, ktorý sudca je alebo nie je ten správny. Pri vážnych porušeniach základov právneho štátu sa Európska komisia zrazu tvári, že sa nič…
Prejsť na článok
Na stránke centrálnej banky je už niekoľko dní informácia o pokračovaní znižovania úrokových sadzieb. Čo teda čaká slovenské bývanie?
Prejsť na článok
Avizované prešetrovanie vtipov komika Mateja Makovického zo strany polície bude zaujímavým stanovením štandardu, čo je prípustné v spoločnosti pri citlivých témach, a čo je ešte možno schovať za humor. Viac v článku.
Prejsť na článok