Vláda SR odsúhlasila nadstavbu a opravu detskej fakultnej nemocnici v Košiciach

Vláda SR odsúhlasila nadstavbu a opravu detskej fakultnej nemocnici v Košiciach. Ide o návrh s cieľom výrazne zlepšiť podmienky pre poskytovanie zdravotnej starostlivosti detským pacientom.

Súčasné priestory nemocnice, postavenej v rokoch 1974 až 1976, sú podľa ministerstva zdravotníctva zastarané a nevyhovujúce pre moderné zdravotnícke potreby. Hoci časť objektov prešla rekonštrukciou v rokoch 2012 až 2015 zo štrukturálnych fondov Európskej únie, do mnohých miestností sa neinvestovalo už 40 rokov.

Nemocnica podľa rezortu potrebuje priestorové a technické úpravy, ktoré umožnia efektívnejšie klinické a prevádzkové procesy. „Cieľom je poskytovať modernú a dostupnú zdravotnú starostlivosť pre detských pacientov a sprevádzajúce osoby, zvýšiť kvalitu a efektivitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti a udržať si kvalitný zdravotnícky personál,“ uvádza predkladaný materiál. Nadstavba má zvýšiť hygienické štandardy, zlepšiť energetické hospodárenie a znížiť fluktuáciu zdravotníckeho personálu.

(sita)